Smittskydd för lantbruk

Olika djur har olika typer av virus, bakterier, sporer och svamp som hotar deras hälsa och tillstånd. Ofta är det många djur på mindre yta och då kommer lätt infektioner och bakterier flyttas mellan djur. Ett djur som har en infektion eller är sjukt på annat sätt. Löper en stor risk i minskat välmående och minskad vikt som följd. Alla djur precis som oss människor är som mest infektionskänslig i ung ålder då immunförsvar ej har hunnit utvecklats. Flera studier har gjorts där man ser en tydlig minskning av dödstal och ökning av vikt av djur som håller sig friska i förhållande till det motsatta.

Orci har en banbrytande teknik och ett kraftfull desinfektionsmedel som eliminerar bakterier, virus, sporer och svamp. Desinfektionen är harmlös mot djuret så djuren kan med fördel vara kvar medan vi desinficerar. Det har en sårläkande effekt och långtidsverkande effekt.

JAG VILL VETA MER!

Elektrostatisk teknik

Idag används ofta alkohol baserade desinfektionsmedel. Virkon är även relativt vanliga. Dessa medel jobbar man med mer manuellt och har då ofta karenstid där djuren inte kan vara på plats

Vår Terminator är vår kraftfullaste elektrostatiska maskin med en kastlängd på upp till 20 meter med en 100%-ig täckning. De statsikt laddade dropparna av väteperoxid, binder som miljoner mikromagneter i varandra. Detta skapar en täckning runt objektet på 360 grader. Tack vare den långa kastlängden behöver vi inte gå i till djuren i boxen utan kommer åt allt från gångarna. Vi säkerställer ca 8000kvm i en tank. Med denna teknik sparar vi ca 80% av både tiden och kemikalievätskan mot traditionella metoder. Dessutom med en överlägsen eliminering. Metoden ersätter inte vanligt städ men mellan städen är detta en perfekt metod. I taknock och på väggar kan även mögelsporer finnas som detta bryter ner. Dessa sporer är heller inte bra för djuren.

BOKA EN KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

Vår väteperoxid är kraftfull och mild på samma gång!

 Vi har ju en hel sida om vår väteperoxid och dens förträfflighet här.

Den lämnar inga restprodukter förutom syre och vatten dvs. En biocid med som är 100% biologiskt nedbrytbar. Vi människor och djur har väteperoxid naturligt i kroppen som en del av vårt immunförsvar vilket gör att vi inte är allergiska mot det.

Stallmiljö hästar

Stallmiljöer har vi jobbat länge i och hjälpt till med både utbrott och rutiner för bättre miljö och hygienen för hästarna. Vi har genomfört ett väldigt lyckat test bland tävlingshästar inom trav där vi har fått ner sjukdomstalen extremt. Hör av er så berättar vi mer.

Här finns våra produkter ihop med många andra produkter för stallet

Referenser

Axplock av referenser inom Stall

 • Stall Väst Jädra
 • Stall Goop

Axplock av referenser inom Kalvuppfödning och mjölkproduktion

 • Vallens gård Ljusdal
  En av norra Europas största mjölkproducenter
 • Skrämsta gård Bergsjö
  Kalvuppfödning och mjölkproducent
 • Lövsjö gård Överhörnäs
  Mjölkproducent
 • Hagebergs gård Vretstorp
  Köttproducent
 • Lappvattnets Lantbruk
 • Månsgården
  Mjölk och köttproducent
 • Viklunds Lantbruk
 • Kvarngården

Jag vill veta mer